Geslaagde Zomer in het Park met 8.000 bezoekers

De zevende editie van Zomer in het Park, van 22 tot 30 juni, bracht verschillende zomerse activiteiten naar het Lierse stadspark. De bezoekers wisten dit te smaken want ze waren met duizenden om het programma te ontdekken.

“De prachtige setting, de gezellige zomerbar, het mooie programma en het tropische weer brachten maar liefst 8.000 bezoekers op de been, ” zegt Dieter Sermeus, directeur van het Liers Cultuurcentrum. “Dit was al de zevende editie van Zomer in het Park. We proberen het concept ieder jaar te verbeteren en dat loont duidelijk.”

Publiekstrekkers

Om te vernieuwen, wordt er ieder jaar naar een spectaculaire act gezocht. “Dit jaar was dat ‘Carnivale’, een authentiek circusdorp voor jong en oud. Klassiekers als Toeten en blazen, de zondagsmarkt en Supervlieg waren, net zoals vorige jaren, grote publiekstrekkers. Het succes van de zomercinema groeit ook. Elke avond zakten honderden mensen af naar het park om te genieten van een film en om wat verkoeling te vinden tijdens de warme dagen. Voor het theater konden we dit jaar rekenen op twee Lierse gezelschappen, De Seine en Het Grote Gelijk. Zij schrijven hun stukken nu in functie van Zomer in het Park. Zij die graag zelf in actie kwamen konden deelnemen aan het Kubbtoernooi of aan Homo Universalis. De zomerbar, met een groot aanbod aan biologisch en ecologisch verantwoorde drankjes en heerlijke hapjes en pizza’s, werd erg geapprecieerd.”

Geef een reactie