Hooikt ontvangt voor de 42ste maal zijn jaar- en rommelmarkt

Niet alleen in Lier wordt er gefeest, ook in Koningshooikt wordt het op zondag 23 juni  een gezellige drukte met de 42ste jaar- en rommelmarkt. Deze ‘Jutse’ feestdag wordt van 9 tot 16 uur georganiseerd door de Dorpsraad Koningshooikt. 

Vanaf het Koningsplein tot halverwege de Liersebaan en via de Schoolstraat en de Bernard van Hoolstraat terug richting centrum, zorgen om ongeveer 350 standhouders voor een geanimeerd traject langs de jaar- en rommelmarkt. De kinderen kunnen zich uitleven op de molens en kraampjes van de kermis op de Laag. Nadien kunnen de bezoekers gezellig blijven hangen in de vele drank- en eettenten. Parkeren is kan gratis op de parkings van Van Hool.

Expo over Congo

Op ‘het schoon verdiep’ van het oude gemeentehuis gaat dit jaar de tentoonstelling in het teken van Congo door. Hooiktenaar Jan Alpaerts werd er geboren en woonde er tot zijn zestiende. Sindsdien reisde hij meermaals terug naar Kolwezi en werd hij er geconfronteerd met de erbarmelijke levensomstandigheden van de Congolese bevolking. De koloniale tijd vergelijken met het heden wil hij niet. Met de tentoonstelling wenst hij het land, dat vandaag zonder ontwikkelingshulp niet vooruit geraakt, onder de aandacht brengen. Congo verdient beter. Via de tentoonstelling ontdekken de gasten Jans verleden en wordt er een beeld geschetst van waardevolle en minder waardevolle kunstvoorwerpen uit de Congolese provincie Katanga.

Muziek en plezier

Naar jaarlijkse gewoonte vermaakt de lokale toneelvereniging HOP, of Hooikt op Planken, de aanwezigen op het Koningsplein. Om 11 uur worden de kinderen aan het gemeentehuis verwacht voor de snoepworp. Ter hoogte van Dienstencentrum De Waaier zorgen vanaf 10.30 uur achtereenvolgens fanfare De Eendracht, dansclub Scratch en fanfare de Vrije Burgers voor een demonstratie. Voor de jazzliefhebbers treedt om 12 uur aan de ‘veusekweek’, het deel van de Liersebaan dat naar het kerkhof leidt, Jazz Trio op.

Geef een reactie