Lier Centraal strikt grote namen voor optredens op Grote Markt

Lier Centraal zet deze zomer een serieuze stap voorwaarts. Dit is duidelijk te merken aan de bekendheid van de artiesten die in de zomer van 2019 het podium van de Grote Markt zullen betreden.

Stan Van Samang, Laura Tesoro en K3 zijn maar enkele van de artiesten die stad en OCMW Lier samen met de vzw Vwala mochten aankondigen tijdens de voorstelling van Lier Centraal 2019. Het belooft dan ook een bijzondere editie te worden, waarmee de organisatie een nieuwe weg zal inslaan voor het Lierse stadsfestival.

Lier Centraal XL

“Lier Centraal was opgevat als klein wekelijks ‘festivalletje’, dat met heel beperkte middelen mikte op acht gezellige avonden. Ze deden dat fantastisch. Toch voelden we dat de honger bij de Lierenaars naar een groter festival toenam. Als we dan eens uitzonderlijk een bekendere naam als de Kreuners konden strikken stond de Grote Markt eivol. Onze horeca deed gouden zaken en mensen zakten van overal af naar Lier. Dat smaakte naar meer natuurlijk. De tijd was dus rijp om de sprong te maken naar een echt Liers topfestival met klinkende namen. Noem het gerust Lier Centraal XL: dezelfde bekwame organisatie, nog steeds gratis toegankelijk, maar met een heel ambitieuze programmatie. Er stonden nog nooit zoveel grote namen op ons podium als komende zomer”, vertelt evenementenschepen Rik Verwaest.

Bijkomende middelen

De stad doet een bijkomende inspanning van 40.000 euro voor de organisatie van Lier Centraal XL. De organisatie zal haar sponsorinkomsten ook gevoelig verhogen. Op die manier blijft het festival met deze topaffiche gratis toegankelijk.

Programma 2019

Het programma van Lier Centraal 2019, dat op 11 juli van start gaat, mag dan ook gezien worden:

Donderdag 11 juli 2019 – Nederlandstalig – Vlaanderen Feest

In het kader van Vlaanderen Feest heeft de organisatie voor die avond een topformule weten te strikken. ‘Jelle Cleymans & zijn El Bandido’s’ zullen de Grote Markt doen daveren met Nederlandstalige meezingers. Dat de El Bandido’s nu toevallig Gert Verhulst en James Cooke zijn is een surplus van formaat.

Donderdag 25 juli 2019 – Schlager

DJ & presentator Kurt Frederickx draait en praat deze schlageravond met het nodige enthousiasme aan elkaar. Maar feestbeest Sam Gooris en schlager-koning Bart Kaëll zullen ongetwijfeld de show stelen om jong en oud in beweging krijgen. Een derde schlager-zanger wordt nog toegevoegd aan het lijstje.

Donderdag 8 augustus 2019 – Pop & Rock

Stan Van Samang zal met zijn band de bezoekers van Lier Centraal geven wat ze zo graag hebben: goede pop & stevige rock.

Donderdag 22 augustus 2019 – Pop

Niemand minder dan Laura Tesoro zal de bezoekers bekoren met haar hedendaagse poppy en vrolijke songs. Deze dagen zien we haar schitteren in ‘Liefde voor muziek’, binnen enkele maanden doet ze dit op het podium van Lier Centraal.

Vrijdag 30 augustus 2019 – Kindernamiddag

De kids van Lier en omstreken krijgen op de laatste weekdag van de grote vakantie een mega kindernamiddag. Vanaf 14 uur is er kinderdisco, een ballonnenclown met tal van toffe animaties en attracties. De afsluiter is voor niemand minder dan K3.

1 thought on “Lier Centraal strikt grote namen voor optredens op Grote Markt

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: