Taart voor de verjaardag van het Stadsmuseum

Het Stadsmuseum bestaat één jaar en dat wordt op zaterdag 28 september de hele dag gevierd. De bezoekers aan het museum mogen hun inkomticket inwisselen voor een stukje taart.

Het nieuwe stadsmuseum aan de Florent Van Cauwenberghstraat mocht in het eerste jaar meer dan 12.000 bezoekers verwelkomen. Ter vergelijking, in 2017 kreeg het stedelijk museum 4.200 bezoekers en het Timmermans-Opsomerhuis 2.200 over de vloer. Tijdens de piekperiode van de tentoonstelling Breugelland telde het stedelijk museum 12.000 bezoekers.

Lierenaren op bezoek

De bevindingen van de bezoekers in het eerste jaar van het stadsmuseum zijn zeer positief. Ze ervaren het museum als prachtig, interessant en aangenaam om te vertoeven. En daarnaast ook als modern, veelzijdig en interactief. Het vormt een goede kennismaking met de geschiedenis van Lier. Tijdens de openingsperiode trok het museum veel Lierenaars aan. Uit de cijfers blijkt dat ook heel wat niet-Lierenaars de weg vinden naar het museum. In 2019 vertegenwoordigen ze bijna de helft van het totaal aantal bezoekers.

Archeologische opgravingen

Het museum werkt de volgende jaren verder aan zijn opdracht: zorg dragen voor de collecties en een participatief programma uitbouwen met groepen Lierenaars. Zo bereidt het stadsmuseum nu het stadslab voor, een aanbod voor lagere scholen. Momenteel kan je in het stadsmuseum en in bib de Fé twee verschillende kijkkasten van het Provinciaal Archeologisch Depot komen bezichtigen. De archeokoffers vertellen het verhaal van de opgravingen van de Grote Markt in 2011, tentoonstelling loopt tot 25 november 2019.

Het museum aan de Florent Van Cauwenberghstraat zal zaterdag doorlopend van 10 tot 17 uur geopend zijn.

 

 

 

Geef een reactie