Bijkomende Cambio-plaats aan sporthal De Komeet

stadsnieuws-#onslier

Deelwagenaanbieder Cambio, die ongeveer 300 abonnementen telt in Lier, heeft in overleg met schepencollege beslist om een bijkomende Cambio-plaats te voorzien aan sporthal De Komeet. Op basis van de huidige dekkingskaart en de woonplaats van meerdere gebruikers lijkt dit een zeer geschikte locatie voor een bijkomende deelwagen.

Verder is er aan het station een overaanbod aan deelwagens, terwijl aan de Dungelhoefsite een klein tekort aan deelwagencapaciteit bestaat. Daarom wordt één van de vier deelwagens van het station te verplaatsen naar de Dungelhoefsite om hier een tweede deelwagen te aan te bieden.

Elf deelwagens in de stad

Met de toevoeging van de nieuwe locatie aan sporthal De Komeet zijn er in Lier nu 11 deelwagens beschikbaar, verspreid over 6 Cambio-standplaatsen:

  • twee op de Vismarkt
  • drie aan het station
  • twee op parking Zaat
  • twee ter hoogte van de Dungelhoeffsite (Baron Opsomerlaan)
  • één in Kanunnik Davidlaan ter hoogte van dienstencentrum ’t Schoppeke
  • één aan Sporthal De Komeet in de Eeuwfeestlaan

Lier in de top 10

“De ambitie van de Stad Lier in haar bestuursakkoord is om steeds meer mensen toegang te geven tot een deelwagen. Momenteel wonen 14.059 Lierenaars op minder dan 500 meter van een Cambio-standplaats, dat worden er met deze uitbreiding ongeveer 17.353, zowat 23% meer dus. Lier bleek in het verleden al tot de top 10 in Vlaanderen te behoren als het aankomt op het percentage inwoners dat beschikt over het lidmaatschap van een autodeelorganisatie. Met deze uitbreiding wil de stad nog meer bewoners tot autodelen verleiden”, geeft mobiliteitsschepen Bert Wollants aan.

Geef een reactie