Boulevard Gommaar, ’t Looks Oep z’n Leukst! en Open Monumentendag vallen samen

De organisatoren van Boulevard Gommaar 2018 in Lier (vlnr. Pim D'heu, Peter Borghs en Judith Van Ouytsel)

Lier Shopping en de Stad Lier organiseren op 8 en 9 september straattheaterfestival Boulevard Gommaar. Het evenement valt samen met ’t Looks Oep z’n Leukst! en Open Monumentendag.


Het vernieuwde Boulevard Gommaar gaat zaterdag en zondag door in de Rechtestraat, Heilige-Geeststraat, Berlaarsestraat en Berlarij. “We mogen trots zijn op de straattheaters die komen. Er zullen groepen van internationale kwaliteit komen”, zegt de organisatie.

Enkele namen van de aanwezige straattheaters zijn:

De Stijle Want
Pepijn Ronaldo
Het mobiele naaiatelier
Circo Rippopolo

’t Looks Oep z’n Leukst!

Ook het gezellige festival ’t Looks Oep z’n Leukst! op het Kluizeplein vindt dit weekend plaats. Ook hier zal straattheater te zin zijn. Het festival is een samenwerking tussen Boulevard Gommaar en Buurtwerking ’t Looks.

Montmartre

Daarnaast wordt het Kardinaal Mercierplein dit weekend omgevormd tot een klein Montmartre waar verschillende Lierse kunstenaars hun talenten komen tonen. Verschillende plaatselijke toneel- en kunstverenigingen en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten hebben op deze manier hun inbreng in Boulevard Gommaar.

Open Monumentendag

De festiviteiten in de winkelstraten en omgeving vallen eveneens samen met Open Monumentendag op zondag. De stad werkte een gevarieerd programma uit met twee fietslussen langs hoven en hoeves rond Lier, een Barokwandeling in de Sint-Gummaruskerk doorlopend van 10 tot 17 uur en de opening van het Huis van Oscar van 14 tot 17 uur met de tijdelijke tentoonstelling het ‘Atelier van Oscar.’ De routes van de fietstochten zijn af te halen bij Visit Lier.

Geef een reactie