Groene vingers in de tuin van WZC Sint-Jozef

De bewoners van het woon-zorgcentrum en de assistentiewoningen van Sint Jozef aan de Koningin Astridlaan kunnen voortaan tuinieren in hun eigen ‘warme tuin’. Ze beschikken over enkele vierkante meter moestuinen waar ze zelf de handen uit de mouwen kunnen steken.

Sint Jozef Lier is dit jaar van start gegaan met een ‘warme tuin’. “Met dit duurzame project willen we alle bewoners van het woon-zorgcentrum en de assistentiewoningen, maar ook medewerkers en familie, warm maken om in de grote groene ruimte te vertoeven die we te bieden hebben. Kijken, proeven, ruiken of met de handen in de grond zitten”, vertelt Werner De Backer, directeur bij Sint-Jozef.

Ontmoeten

Verder moet de tuin een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen, voor bewoners, familie, vrienden, vrijwilligers en zelfs de bewoners uit de buurt. Een plaats waar men kan ‘palaveren’ over vroeger, over wat men geteeld of geoogst heeft, beleven, …  “Met de oogsten van de tuin zullen we allerlei activiteiten organiseren.” De ‘warme tuin’ kwam er met steun van Cera, dat 900 euro subsidies schonk, en de Landelijke Gilde.

Geef een reactie