Kerst & Eindejaar in Lier? Dit valt er allemaal te beleven! Een overzicht van de activiteiten

Wonderland in Lier 2018 Kerst

Win voor 300 EUR aan centrumbonnen!

Deze kerst- en eindejaarsperiode wordt Lier omgedoopt tot een heus ‘Wonderland’. “Met extra veel leuks en gezelligheid”, klinkt het bij de stad, “want je vindt van alles in ‘Wonderland'”. Inspiratie nodig voor de eindejaarsperiode? Die vind je in onderstaand overzicht.


Open mee de kerst- en eindejaarsperiode op de Grote Markt

Kom op vrijdag 7 december om 19.30 uur naar de Grote Markt en haal er je gratis fakkel op. Sluit aan bij de muzikale parade (fakkeltocht) die straat per straat zal verlichten.

De route gaat langs de Grote Markt, Brouwerijstraat, Vismarkt, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat, Grote Markt. Een spectaculaire vuurshow op de Grote Markt zal de opening van de kerst- en eindejaarsfeesten in Lier afsluiten.

Neem deel aan de ‘Alice in Wonderland Etalagewandeling’

Waan je als Alice in het Lierse Wonderland en wandel langs de deelnemende etalages. Maar liefst 33 Lierse handelszaken nemen deel en weerspiegelen met hun etalage een stukje van het wonderlijke verhaal.

Je vindt de verschillende verhalen met plannetje op kerstinlier.be. De wonderlijke etalagewandeling is een idee en creatie van Het Huis Van Nut in opdracht van de vzw Lier Shopping en de stad Lier.

Verwarm je koude vingers en tenen op het wekelijkse vuurpleintje

Kom je in december elk weekend verwarmen op het gezellige Vuurpleintje op de Grote Markt. Snuif de nostalgische sfeer van kerst op. Proef lekkere gerechtjes, geniet van een jenevertje, een vers getapt biertje of warm gewoon even op. Meer info over het vuurpleintje vind je hier.

Ontdek meer dan 100 kraampjes tijdens de kerstmarkt

Van 14-16 december vind je meer dan 100 kraampjes verspreid over de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Bewonder de Lierse skyline vanuit het reuzenrad op het Zimmerplein of neem plaats in de nostalgische schommelbootjes.

Bezoek de Kerstman in het kersthuisje

Zaterdag 15 december om 14 uur arriveert de Kerstman per koets aan het stadhuis op de Grote Markt, vergezeld van een bende vrolijke muzikanten en kerstelfjes. Nadien kan je hem dat weekend (za 15-17 uur, zo 14-17 uur) nog bezoeken in het kersthuisje op de Grote Markt (naast café D’Eyckenboom), waar hij speciale lichtgevende ‘Wonderland’-stickers uit zal uitdelen.

Bezoek ook de kerstmarkt in Koningshooikt

Het weekend voor Kerstmis ben je op zaterdag 22 december welkom op de kerstmarkt in Koningshooikt onder de kerktoren en rond de kerststal.

Doe je kerstinkopen tijdens de ‘Kerstkoopzondagen’

Op zondag 16, 23, 30 december en zondag 6 januari ben je ook op zondag welkom om te shoppen in Lier, telkens van 13.30 tot 18 uur. Wil je de specifieke openingsuren (-zondagen) per winkel kennen? Je vindt ze op de Kerstshoppen-poster die de deelnemende handelszaken hebben uithangen.

Tip!

Combineer de Etalagewandeling ‘Alice in Wonderland’ met je kerstinkopen en een deugddoend hapje en drankje in één van de gezellige horecazaken. Graag een idee wat Lier op dat vlak zoal te bieden heeft? Kijk in het Lierse shopmagazine.

Hang de lichtgevende poster voor je raam

Laat Lier mee schitteren en hang de lichtgevende ‘Wonderland’-poster voor je raam.

De bewoners binnen de stadsvesten krijgen de poster begin december in de brievenbus. Woon je buiten het centrum? Haal je poster dan vanaf 5 december aan het onthaal van het stadskantoor (Paradeplein), in de bib (K. Mercierplein 6) of in de dienstencentra (www.sociaalhuislier.be/dienstencentrum).

Win een van die 300 centrumbonnen!

Centrumbon winnen?

In december trekken er regelmatig medewerkers van stad Lier op pad om huizen met een poster te spotten. Je maakt kans op 300 euro shopbudget in centrumbonnen of een van de schapenkopcadeautjes. De winnaars krijgen begin 2019 een berichtje in de bus met alle info over hun prijs.


Nog meer info vind je op de website van KerstInLier !

Wonderland in Lier 2018

Geef een reactie