Lier neemt afscheid van stadsgids en auteur

Met het overlijden van Lydia Verbeeck op 71-jarige leeftijd moet Lier afscheid nemen van een dame die de stad mee op de culturele kaart zette. Ze was niet alleen stadsgids, Lydia schreef ook ontelbare boeken waarvan er zich een aantal in Lier afspeelden.

Lydia was oorspronkelijk onderwijzeres en scenariste voor radio en televisie. Midden de jaren ’80 begon ze met het schrijven van jeugdboeken. Vanaf 2007 schakelde ze over naar historische thrillers waarvan de eerste vijf zich afspeelden in het Begijnhof van Lier. In 2012 schreef ze het scenario voor een historische wandeling tijdens 800 jaar Lier en ze vulde haar bibliografie verder aan met twee misdaadromans en vier historische romans. Enkele weken geleden verscheen nog het boek ‘Gestolen glasramen’. Tot slot was Lydia lid van Lierse Gidsen ‘Argus’.

Awards

Tijdens haar literaire carrière ontving Lydia nominaties voor de Hercule Poirotprijs en de Diamanten Kogel. Voor haar roman Verzegeld kreeg ze in 2009 de Boechoutse Prijs van de Culturele Verdienste. Eerder dit jaar gaf de stad Lier haar nog de Lifetime Achievement Award.

Uitvaart

De uitvaartplechtigheid van Lydia Verbeeck gaat door op vrijdag 12 juli om 10 uur in de Sint-Gummaruskerk.

Geef een reactie