121 Lierenaars registreren zich om organen te doneren

121 Lierenaars gaven zich recent op als orgaandonor tijdens een speciale actie gehouden door de stad. Registreren is nog steeds mogelijk.


Eerder sprak Frances Lefebure in het nieuwe VTM-programma ‘Make Belgium great again’ met getuigen die op de wachtlijst staan voor een orgaan of een orgaan kregen dankzij een transplantatie. Ondanks het feit dat we het in ons land niet slecht doen wat betreft orgaandonaties, sterven er toch elk jaar nog meer dan 100 mensen terwijl ze op de wachtlijst staan.

“Geen lastige vragen aan nabestaanden”

Stad Lier zette onlangs mee haar schouders onder de oproep om mensen thuis te mobiliseren zich positief te registreren door het stadskantoor te speciaal te openen voor registraties.

Door me te registreren als orgaandonor weet ik zeker dat anderen na mijn dood snel geholpen kunnen worden, zonder lastige vragen aan mijn nabestaanden – Bert Serneels, Lierenaar, orgaandonor (foto)

Deze actie bleek met maar liefst 121 Lierse registraties een enorm succes. Burgemeester Frank Boogaerts: “Je uitdrukkelijke toestemming geven dat je indien mogelijk je organen wil afstaan voor transplantatie, blijft ontzettend belangrijk. We hebben dan ook niet geaarzeld om deel te nemen aan de actie. Bedankt aan de Lierenaars voor deze schitterende respons.”

Belgen zijn automatisch orgaandonor

In België ben je automatisch een potentiële orgaandonor tenzij je dit uitdrukkelijk hebt geweigerd tijdens je leven of wanneer je naaste familieleden zich tegen de orgaandonatie verzetten. Als je zeker wil zijn dat je wens gerespecteerd wordt, kan je je nadrukkelijk laten registeren.

Op www.lier.be (zoek op ‘orgaandonatie’) vind je alle info en het formulier dat je nodig hebt om je uitdrukkelijk te laten registreren als donor.


Meer info op www.lier.be (zoek op ‘orgaandonatie’)
info@lier.be
tel. 03 8000 300

Geef een reactie