Ghesquière dirigeert finale internationale beiaardwedstrijd

De Sint-Romboutstoren en het cultuurcentrum van Mechelen ontvangen dit weekend de finale van de achtste internationale beiaardwedstrijd Koningin Fabiola. Tijdens de tweede finaledag op zondag 14 juli is er een belangrijke rol weggelegd voor Lierenaar Rik Ghesquière.

De beiaardiers worden namelijk begeleid door het koperensemble Art of Brass dat onder leiding staat van dirigent Ghesquière. Hij is een Lierenaar waar we als stad erg fier mogen op zijn. Als trompettist begonnen, evolueerde hij naar zijn passie als ‘dirigent’. De samenwerking met diverse dirigenten gecombineerd met zijn ervaring als muzikant-trompettist bij het Brussels Philharmonic, waren een rijke leerschool. Vandaag dirigeert hij orkesten en koren en is hij gastdirigent in binnen-en buitenland.

Chef-dirigent

Sinds 2018 is Rik Ghesquière chef-dirigent van ‘Brussels Young Philharmonic, BOENK!’. Onder impuls van het Brussels Philharmonic maakt dit nieuwe jeugdorkest deel uit van de jeugdorkestenstructuur die via ondersteuning vanuit de overheid tot stand kwam.

 

Geef een reactie