Graffitikunstenaar JOACHIM uit Lier veilt ‘omstreden’ kunstwerk voor het goede doel

Lierse street artist ‘Joachim’ ontketent polemiek in Britse community Chichester

Het graffiti kunstwerk ‘The Watchdog’ van de Lierse graffitikunstenaar Joachim siert sinds kort de straten van het stadje Chichester in Noord-Londen (Engeland). ‘Joachim’ veilt nu de printversie ervan, ‘The Watchdog XL’, voor het goede doel. De originele muurschildering ‘The Watchdog’ is het antwoord van Joachim op het lokale bestuur van Chichester, dat een eerdere muurschildering van de Lierenaar verwijderde onder de vorm van “ongepast” en “aanzetten tot asociaal gedrag”.


Klik hier om te tweeten: “JOACHIM veilt kunstwerk voor het goede doel!” #onslier #lier

Het verhaal achter ‘The Watchdog’

Recent verwijderde het lokale bestuur van Chichester Joachims graffitiwerk ‘The King of Cats‘. Volgens de lokale krant ‘The Chichester Observer‘ had het bestuur 62 klachten van bewoners van Chichester ontvangen over ‘The King of Cats’. Het graffitiwerk zou “ongepast” zijn en “aanzetten tot asociaal gedrag”.

 

chichester observer op instagram over graffitikunstenaar Joachim
The Chichester Observer op Instagram over Joachims ‘The King of Cats’

Massa’s steunbetuigingen voor Joachim van voorstanders

Joachim werd overladen met steunberichten van inwoners van Chichester. Zij vonden het jammer dat ‘The King of Cats’ was weggehaald en waren (zijn) het oneens met de beslissing van hun bestuur.

The Chichester Observer organiseerde daarop een poll onder de bewoners van Chichester (zie afbeelding hieronder). Daaruit blijkt dat 92% van de stemmers ‘The King of Cats‘ terug wilden.

The King of Cats mural - poll Chichester Observer - OnsLier.be
De resultaten van de poll gehouden door The Chichester Observer tonen aan dat er duidelijk meer voor- dan tegenstanders zijn van ‘The King of Cats’.

Reactie van Joachim op bestuur van Chichester

Als antwoord op de reactie van het stadsbestuur, zette Joachim recent ‘The Watchdog’ neer in Chichester.

“Ik was geschokt te vernemen dat mijn muurschildering ‘The King of Cats’ bewoners van Chichester aanzet tot asociaal gedrag”, aldus Joachim. “Dat wilde ik absoluut rechtzetten. Ik weet dat katten nogal asociale dieren zijn, daarom schilderde ik ‘The Watchdog’ die voortaan een oogje in het zeil zal houden.”

Joachim-The-Watchdog-North-Pallant-Street-Art-Chichester-OnsLier
‘The Watchdog’

Wat is The Chichester Boys’ Club?

Tijdens zijn verblijf in het stadje bracht Joachim tijd door in de Chichester Boys’ Club. De instelling biedt een veilige en aangename omgeving voor zowel jeugd als volwassenen. Inwoners kunnen er zich uitleven in kunst, boogschieten, break-dance, yoga, flamenco en veel meer.

Daarnaast vinden er in de club ook geregeld verscheidene praatgroepen plaats voor minderbedeelden.

Klik hier om te Tweeten: “JOACHIM veilt kunstwerk voor het goede doel!” #onslier #lier

 

 

“The Watchdog houdt een oogje in het zeil, maar het zijn vooral ‘the guys’ van de Chichester Boys’ Club die dankzij hun harde werk en toewijding de jongeren veilig en van ‘the streets’ weghouden. Ik ben vereerd om ter ere van hen een kunstwerk te kunnen veilen en hoop dat we met de opbrengst aandacht en middelen kunnen schenken aan de club” – Joachim


Bieden op ‘The Watchdog XL’?

=> Bieden op ‘The Watchdog XL’ (foto boven) kan nog tot en met 23 december 21u Belgische tijd, op de website van ‘Graffitistreet’ via deze link

Website: chichesterboysclub.org.uk

Facebook-pagina

Geef een reactie