Lier Jazz Festival wordt groter en begint ’s namiddags

LIER – Voor de 34ste editie van Lier Jazz Festival, vroeger Jazzkroegentocht, en het 25-jarig bestaan van de afdeling jazz-pop-rock van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) wordt het evenement stevig uitgebreid. De gasten zijn op 1 mei reeds om 14 uur welkom in en rond de gebouwen van SAMWD aan de Gasthuisvest.

Lier Jazz Festival wordt meer dan een gezellige avond met muziek. “We hebben ons evenement opengetrokken en toegankelijker gemaakt voor gezinnen. De bezoekers kunnen naast luisteren ook mee muziek komen maken. Er zijn gratis ‘uitprobeermomenten’ of Jazzekes voorzien met drums, mondharmonica, piano, gitaar, zingen,… Ook de wereldvermaarde Adolph Sax Cie is aanwezig om te tonen hoe de saxofoon wordt gemaakt”, vertelt Han Flintrop, directeur van SAMWD.

Drie podia

Er worden drie podia voorzien, namelijk in de balletklas, de auditiezaal en de Jezuïetenkerk. “Alle acts zullen ook twee maal worden gespeeld zodat iedereen elk optreden kan bezoeken. Er zijn optredens van onder andere Jazz Notes, Bluejeans Big Band, Big Band Lier met François van den Broeck, finalist bij The Voice Senior.” De kinderen zullen zich amuseren met de kinderjazz- en poppenvoorstelling ‘Schaap kindje schaap’ van actrice en poppenspeelster Sara Pieters.

Goede doel

Met deze editie van Lier Jazz Festival wordt Iona vzw, een Kessels zorgcentrum voor mensen met een ontwikkelingsstoornis of een verstandelijke beperking, gesteund. De opbrengst gaat onder andere naar de muziektherapie die de vzw aanbiedt.

Het volledige programma van het festival is terug te vinden op www.lierjazz.be.

Geef een reactie