Proef de tripel gemaakt op Lierse bodem

Wig en Bart Meulepas, vader en zoon, hebben een echte Lierse tripel op de markt gebracht. De Meulekes Tripel kwam tot stand in hun eigen microbrouwerij.
De twee Lierenaren wilden iets meer doen met bier brouwen dan er enkel een hobby van te maken. “We waren hobbybrouwers maar we hebben nu een eigen microbrouwerij. We zijn de 25ste (micro)brouwerij in de provincie. Ik ben vooral trots dat we de eerste brouwerij op Liers grondgebied zijn sinds de sluiting van brouwerij Cuykens“, vertelt Bart.

Iedereen zijn bier

Vanuit hun microbrouwerij kwamen reeds verschillende bieren tot stand. “We kunnen bieren brouwen voor bepaalde evenementen of gelegenheden. Bij zo’n aanvraag maken we een bier dat helemaal past bij de smaak van de klant of zijn evenement. Zo brouwden we een bier voor horecazaak De Beemden, de Vogelzang, en een dorpsbier voor de gemeente Schilde, de Schilda. Maar ook een persoonlijk biertje voor een huwelijk is mogelijk”, legt Bart uit. Hij is het die vier jaar geleden met het brouwen begon.

“Toen ik dat ontdekte, heb me graag bij de plannen van mijn zoon aangesloten. Werken met kruiden en smaken is heel leuk net als samen met je zoon een hobby uitbouwen”, vult Wig aan.

Lierse tripel

Nu werd het tijd om een eigen bier op de markt te brengen. Dit werd de Meulekes Tripel. Het is een blonde tripel, met 7,5 alcoholpercentage, van hoge gisting en een verfijnde kruidige smaak, afkomstig van jeneverbessen. “We hebben met vier granen gewerkt, namelijk gerst, tarwe, haver en rogge. Verder is ons bier rijk aan mout en gebruikten we Belgische hop voor een fruitige toets”, beschrijft Bart de tripel.

De Meulekes Tripel zal de volgende weken en maanden bekender worden want Wig en Bart willen hun creatie meer verspreiden. U kan het Lierse bier eveneens aanschaffen via  www.brouwerijdemeulekes.be.

Geef een reactie