Vierde ‘Sheep Parade 2018’ staat in teken van de kinderen in Lier

Sheep Parade 2018

Op 22 september vindt de derde editie van de ‘Sheep Parade’ plaats, een grote kunstveiling voor het goede doel. Het evenement wordt georganiseerd door de ‘Ronde Tafel 101 Lier’, onder het peterschap van Walter Grootaers en in samenwerking met het bekende veilinghuis Bernaerts.


“Net zoals bij de eerste en de tweede editie werden een vijftiental polyester schapen beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen“, zeggen voorzitter Mark Ernots en peter Walter Grootaers. “Daarenboven zijn er ook een tiental geheel eigen creaties. We zijn erg blij dat we kunnen uitpakken met werken van de hand van onder anderen Charlotte De Cock, Pieter Porters, Axel Daeseleire, Veronique De Kock, Dimitri Leue en Joachim Lambrechts.”

Grand-Cru-selectie met bekende veilingmeester

Wat deze editie extra interessant maakt, is dat kunstenaars van de vorige edities opnieuw deelnemen gezien het succes van de vorige edities. “Net zoals bij een exclusieve wijn kunnen wij daarom spreken van een Grand-Cru-selectie dit jaar”, aldus Ernots en Grootaers. “We verkopen de kunstwerken op zaterdag 22 september per opbod in de Jezuïetenkerk te Lier. De bekende veilingmeester Mon Bernaerts zal de verkoop in goede banen leiden.

Sheep Parade Party met DJ

De avond start om 19u30 en een toegangskaart kost tien euro. Na de veiling volgt nog een spetterende Sheep Parade Party met DJ Olivier. “Aan de 200 reeds verkochte toegangskaarten merken we alvast dat de vorige editie bij erg veel mensen in de smaak gevallen is”, zegt secretaris Vincent Domen.

Goede doel: de kinderen in Lier

In samenspraak met het Lierse OCMW werd opnieuw een goed doel geselecteerd. Dit jaar zal de Ronde Tafel 101 Lier voor kinderen uit Lier die nog nooit een zomerkamp tijdens de vakantiemaanden hebben kunnen ervaren, een onvergetelijke reis aanbieden naar de Ardennen. “Een volledige week, integraal betaald met de opbrengsten van onze fundraising. De organisatie zal gebeuren in samenwerking met de vzw-Sport-It, die over voldoende gekwalificeerde monitoren beschikt om deze unieke ervaring in goede banen te leiden”, besluit de organisatie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via info@sheepparade.be, bij de leden van de Ronde Tafel 101 Lier of aan de kassa.

Voor meer informatie: www.sheepparade.be

Geef een reactie