JCL Lier wil groeien en meer leden aantrekken

JCI Lier heeft haar nieuwe voorzitter gekozen. Nadja Van Mechelen (30) uit Poederlee is gedreven om de vereniging nog sterker op de kaart te zetten. “JCI mag niet langer het best bewaarde geheim van Vlaanderen zijn”, stelt Nadja

De vereniging voor gedreven professionals en ondernemers onder de veertig belooft dit jaar nog sterker uit de hoek te komen. “We gaan dingen doén. Zo bekijken we met de Stad Lier wat wij kunnen betekenen voor de gemeenschap. Waar we een positieve impact kunnen creëren. Onze leden staan klaar om zich te smijten. Al lopen ze met hun hoofd tegen de muur. Dat is JCI: leren door het te doen.” Van Mechelen neemt de fakkel over van Steven Pauwels (39), managing partner van het Mechelse softwarebedrijf Roolit. “Ik blik tevreden terug op een mooie periode en zal Nadja met raad en daad bijstaan waar nodig.” Hij hoopt nu weer voorrang te kunnen geven aan zijn privéleven. “Eerst even uitblazen en dan meer tijd vrijmaken voor familie, vrienden en m’n eigen werk.”

Meer leden aantrekken

Nadja Van Mechelen, sinds vijf jaar lid bij JCI, was in het verleden al twee keer voorzitter, bij JCI Gheel-en-Thals. “Inmiddels opgedoekt wegens een tekort aan leden”, klinkt het. Op die manier staat ze als nieuw verkozen voorzitster meteen voor dé grootste uitdaging: meer leden aantrekken. “JCI wordt wel eens het best bewaarde geheim van Vlaanderen genoemd. Het blijkt moeilijk mensen uit hun zetel te krijgen. Door dit jaar nóg meer aanwezig te zijn, zowel lokaal als online, willen we daar verandering in brengen. JCI biedt met haar lokale activiteiten en wereldwijde netwerk voor elk wat wils. Onder het motto ‘One year, one man, one job’ krijgt elk lid jaarlijks de kans ervaring op te doen binnen een andere functie. Van voorzitter tot penningmeester. We willen jonge mensen hiervoor warm maken.”

Drukke agenda

Het programma van JCI Lier is alvast stevig gevuld. Naast de jaarlijkse congressen in binnen- en buitenland ook op de agenda dit jaar: een flink aanbod trainingen, het traditionele galabal & een 360° workshop. “Vrouwen die banden leren vervangen en vaders die de haren van hun dochters leren vlechten, bijvoorbeeld”, zegt Van Mechelen. Ook het gekende businessproject belooft volgend voorjaar de moeite te worden. “Een netwerkavond om niet te missen.” Zoals elk jaar verzamelt de Lierse afdeling, samen met in totaal zo’n 100.000 andere Belgen, weer zwerfvuil tijdens de World Cleanup Day op 21 september, een initiatief waar JCI International wereldwijd mee haar schouders onder zet.

50 jaar JCI Lier

De nieuwe bestuursploeg bestaat verder uit secretaris Dorien Hens, penningmeester en vice-president Bart De Smedt, lokale vormings- en internationalisme verantwoordelijke Britt Gevers, legal counsel Kjell Spruyt en Toon Vervoort, verantwoordelijk voor de business- en gemeenschapsprojecten. Ledenverantwoordelijke dit jaar is Mathias Verlaet en Kirsten Mertes neemt de communicatie voor haar rekening. Samen werken ze intussen volop aan het vijftigjarig jubileum van de Lierse afdeling. “Hou zeker 8 mei 2021 vrij in je agenda want het belooft één groot feest te worden.”

Lees meer over JCI Lier

Geef een reactie