Jeugdverenigingen willen heersen op het water tijdens de Pallieter Peddel

De Lierse jeugdverenigingen zijn zich tactisch en fysiek reeds aan het klaarstomen voor de vierde editie van de Pallieter Peddel. Op zondag 12 mei gaan ze op de Binnennete met elkaar in de clinch om een opvolger voor het winnende team van 2018 te zoeken: Speelpleinwerking De Speelmicroob.

Het is voor de vierde maal dat de Pallieter Peddel georganiseerd zal worden. Ter hoogte van de verlaagde zitkade aan het Felix Timmermansplein houden de verschillende ploegen een estafette. Met behulp van de surfplank en hun roeispanen nemen ze deel aan een spannende race met ludieke hindernissen, uitgewerkt door de jeugddienst in samenwerking met de Moedige Bootvissers en Benny’s SUP School. De deelnemers moeten wel op de surfplanken blijven staan want zwemmen in de Binnennete is verboden.

Deelnemende ploegen

De ploegen die een gooi doen naar de overwinning zijn titelverdediger Speelpleinwerking De Speelmicroob, KLJ Lier-Zuid, KLJ Lier-Noord, Scouting Lier, Chiro Lips, Jeugd Theater Schoolbond en KSA Lier. De wedstrijd gaat door van 14 tot 16 uur. Komen supporteren kan vanop de Werf of aan het Felix Timmermansplein.

Geef een reactie