Lier Feest zet de stad vier dagen op stelten

Het einde van juni nadert, de zomervakantie komt dichterbij, dat is het sein voor Lier Feest om naar jaarlijkse gewoonte alle registers open te trekken. Donderdagavond 20 juni wordt het startschot gegeven. Wie wil kan doorlopend feesten tot zondagavond.

Op het programma van deze Lier Feest staan opnieuw de sterkhouders die de afgelopen editie veel volk naar de Pallieterstad wisten te halen. Overloop nog even de activiteiten en trek naar de binnenstad:

Donderdag 20 juni

Vanaf 18 uur openen de marktkramers hun tentjes en standen voor de avondmarkt die de Grote Markt, het Zimmerplein en de Eikelstraat zal inpalmen.

Vrijdag 21 juni

Pallieter in het Park of de Verenigingenmarkt is van 18 tot 24 uur aanwezig in het Stadspark aan de Netelaan. De Lierse verenigingen zijn aanwezig met hapjes en drankjes voor een echte Vlaamse kermis. Op de evenementenweide worden in samenwerking met Zomer in het Park diverse attracties, zoals L’imaginarium du Capitein Gustav II, Les Fabuleuses Aventures de Marquis de Quevilly, Animalium, Les Tortues Géantes Du Galapagos voorzien.

Zaterdag 22 juni

Op zaterdag is het woord eerst even aan de handelaren die de winkelstraat doen bruisen tijdens hun Summer Kick Off (ook op zondag). Na het shoppen en een terrasje is het tegen de avond tijd om naar de Grote Markt af te zakken voor het Bal Populaire. Vanaf 20 uur wordt het dansen geblazen dankzij optredens van dj Miss Twist, Totally Radical, dj Ilse Liebens en Sven De Leijer.

Zondag 23 juni

De afsluitende dag is nog goed gevuld met gevarieerde evenementen. Op de sportvelden, waar het ganse weekend de stoomtreintjes rijden, wordt vanaf 10 uur basketbal gespeeld voor de Wisselbeker Felix. Guco, ’t Kruiske, Lyra en de All Stars doen een gooi naar de trofee. Het straattheaterfestival Toeten en Blazen begint om 14 uur met optredens van verschillende fanfares en artiesten. Voor de kinderen wordt om 14 uur de dansvloer op de Grote Markt vrijgehouden voor hun kinderfuif.

Wie ondertussen even naar de jaar- en rommelmarkt in Koningshooikt is geweest, kan tegen 18 uur opnieuw naar het Lierse centrum komen voor Reuzen zonder Grenzen. De Gilde van de Lierse Pijnders houdt dit Pijndersconcours tussen verschillende reuzenverenigingen uit diverse steden. Ze zullen het tegen elkaar opnemen in een allround- en touwtrekcompetitie.

Geef een reactie