Populaire Bootvissers beginnen aan nieuw toeristisch seizoen

Met een receptie en de wijding van de boot Marieke geven de Koninklijke Moedige Bootvissers zaterdag het startschot van hun nieuw vaarseizoen. Met de platte palingschuiten over de Binnennete historisch Lier verkennen, blijft een topper in het toeristische aanbod van de stad.

Van 1 april tot en met 31 oktober liggen de gekende groene boten weer klaar aan de steiger in de Schapenkoppenstraat. Iedere zaterdag, zondag en op feestdagen kunnen de liefhebbers van 14 tot 18 uur, iedere weekdag in juli en augustus, inschepen om de Pallieterstad op een andere manier te ontdekken. Voor groepen en andere gelegenheden zijn er ook formules beschikbaar die de toeristen kunnen bekijken op de website van de Bootvissers.

Populaire activiteit

De cijfers van de afgelopen jaren tonen trouwens aan dat het bootje varen op de Binnennete een echte voltreffer is in het toeristische aanbod. Vorig jaar stapten er 16.426 personen in, waarvan 9.737 in groep. Dit aantal is een absoluut record. In 2017 waren er 15.349 vaarders waardoor er dus een stijging van 2,95 procent is. Sinds 2014 nemen de Bootvissers altijd maar meer personen mee. Met onder andere de Zimmertoren, de Werf, de Vismarkt, de Aragonbrug en het Spuihuis langs het parcours van de vaartocht ontdekken de vaarders verschillende trekpleisters van de binnenstad.

Geef een reactie