MOOOV Filmfestival in CC Vredeberg en Cinema Varietes

Tot en met zondag 5 mei ontdekken de liefhebbers actuele wereldcinema tijdens de elfde editie van MOOOV Filmfestival. De vertoningen gaan door in CC Vredeberg en in Cinema Varietes.

MOOOV filmfestival staat voor prachtige films, aangrijpende documentaires en boeiende gastsprekers. Daarnaast kunnen er heerlijke exotische gerechtjes worden geproefd tijdens de MOOOVmercado en is het mogelijk om een unieke filmvertoning met live soundtrack mee te maken. Voor de kinderen is er een verrassend aanbod met onder andere de film Binti, KIDSCAM kortfilms en een workshop vloggen. Elke dag kan je, tussen de films door, in het fairtrade festivalcafé in CC Vredeberg genieten van een drankje en een hapje. Het volledige programma vind je op www.lierscultuurcentrum.be.

Jongeren worden festivalreporters

Voor het MOOOV filmfestival werden 10 jongeren geselecteerd en officieel benoemd tot MOOOV festivalreporter. Ze beleven het volledige festival zowel voor als achter de schermen en brengen ze op verschillende manieren verslag uit van het festival. Thomas (midden op de foto) student Journalistiek aan de Thomas More Hogeschool en één van de festivalreporters, is erg verheugd over de creatieve vrijheid: ”Ik heb enorm veel super creatieve ideeën gehoord. Zelf ben ik altijd al een fan geweest van de interviews in Humo festivalstijl. En dat is ook wat ik het liefste zou realiseren op het filmfestival.” Op de redactieraad spreken de festivalreporters samen af op welke manier ze verslag zullen uitbrengen over het MOOOV Filmfestival.

Geef een reactie