Neem de fiets en ontdekt de Jutse Plassen van Koningshooikt

Lier en vooral Koningshooikt met de fiets ontdekken, kan voortaan dankzij een bijkomende fietsroute. De Veleau Jutse Plassen neemt de fietsers mee naar mooie plekjes ten zuiden van Lier.

Veleau is de verzamelnaam van enkele provinciale fietsroutes die je meevoeren langs idyllische plekjes in de buurt van water. Dit jaar lanceert de provincie Veleau Jutse Plassen. Een mooie fietstocht van 30 kilometer door Koningshooikt, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De route vertrekt aan de Jutse Plassen en brengt je langs de vallei van de Itterbeek tot aan de monding in de Nete. Daarna gaat het stroomopwaarts door de valleien van de Goorbosbeek en de Dorpsbeek, tot je ten slotte weer aan de Jutse Plassen bent.

Afdrukken of op de smartphone

Alle routes van Veleau zijn gratis en staan op veleau.routeyou.com. Je kan ze afdrukken, maar ook volgen met je smartphone.  “De Veleau-routes zijn erg gevarieerd en een aanrader voor genieters die op een vrije dag graag de fietsen boven halen. Als je de routes fietst met je gsm, verschijnen op verschillende stops interessante weetjes op je scherm. Zo leer je wat bij over het leven in en om het water. Of kom je het fijne te weten over de overstromingsgebieden en pompstations die de provincie liet aanleggen ter bestrijding van wateroverlast. Een overstromingsgebied heeft als hoofdfunctie waterberging maar is tevens een toonbeeld van biodiversiteit. Altijd de moeite waard als recreatiegebied om al fietsend te genieten van de stilte” overloopt Jan De Haes, gedeputeerde voor Integraal Waterbeleid.

Geef een reactie