De zussen Laurien en Elise Belien openden in juni hun eigen zaak Cabane in de Berlaarsestraat. Na een maand hebben ze hun draai helemaal gevonden in hun horecazaak waar gezelligheid, lokaal eten, verse bereidingen en lunchen centraal staan.

Zowel Elise als Laurien hadden reeds ervaring in de horecawereld. Maar een eigen onderneming in deze sector opstarten, was hun ultieme uitdaging. “Het is altijd al onze droom geweest om een eigen zaak te openen. Mensen plezier laten beleven en ze even op adem laten komen, daar doen we het voor. Het woord ‘cabane’ verwijst voor ons dan ook naar een gezellige houten hut in de natuur waar je kan genieten”, vertelt Elise.

Ecologisch

Ondertussen loopt het aantal koffie- en lunchbars stevig op in Lier maar volgens de zussen onderscheiden ze zich heel eenvoudig. “We werken erg ecologisch en in onze keuken gaan we met lokale producten aan de slag. De Gebroeders Vercammen uit Koningshooikt en T’Seyen uit Duffel zijn bijvoorbeeld vaste leveranciers bij ons. Ook gebruiken we zo weinig mogelijk plastic.”

Eigen bereidingen

De kaart bij Cabane wordt gekenmerkt door de eigen bereidingen van de zussen. “We maken graag zoveel mogelijk zelf. Denk hierbij onder andere aan croques, verrassende boterhammen, taarten en broodpudding dat we bijvoorbeeld met de overschot van ons brood maken. Uiteraard besteden we aandacht aan bezoekers die veganistisch, lactose- of glutenvrij willen eten.” Deze versheid ontdekken de klanten eveneens bij het ontbijt. “Bij ons kunnen de gasten hun ontbijt zelf samenstellen en aangeven hoeveel ze wensen. Ze kunnen die via verschillende prijsformules.”

Goede start

Volgens Elise en Laurien heeft Cabane een mooie start gemaakt. “We zijn zeker tevreden over de eerste weken en we krijgen ook leuke reacties.” Een verrassende troef met het mooie weer is ongetwijfeld het aangename en rustige terras achteraan de zaak. Wie het wil ontdekken, is van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 17 uur welkom. Of doe mee aan de feestelijke brunch van donderdag 15 augustus. Inschrijven kan via info@cabane-lier.be, 03/283.71.55 of de Facebook- en Instagrampagina van Cabane.

 

Geef een reactie