Stem op CSA Kraakvers tijdens de Week van de Korte Keten

Lokale producten recht van bij de boer naar de consument, tijdens de Week van de Korte Keten worden deze boeren of producten in de kijker gezet. Met CSA Kraakvers bio doet er één zaak uit Lier mee aan deze themaweek.

Zaakvoerster van deze CSA is Ioana Simionescu. Sinds 2014 bouwt ze aan een gemengde biologische groenten- en fruitboerderij. De dieren en planten die er groeien, dragen het biolabel. Iedere vrijdag opent ze de deuren van haar boerderijwinkel om zelfgeteelde groenten, fruit, bloemen en honing te verkopen. In samenwerking met enkele lokale bioboeren is er ook een mooi aanod aan zuivel en vlees. “Vanaf deze lente breiden wij uit met extra jaarabonnementen: de voordeligste manier om een jaar lang aan gezonde, kraakverse groenten te komen. En bio en lokaal, door bewust  samen te werken, lukt het. We weten hoe druk mensen het hebben en we willen het toegankelijk maken om gezonde voeding op tafel te toveren. Eerlijk, bio en lokaal”, reageert Ioana.

Lokale partners

Ioana is verder de drijvende kracht achter Boeren & Buren in Lier, Berchem en Antwerpen. “Mensen uit de stad zien de versheid, proeven het verschil en maken wekelijks een praatje met de producenten. Een korte keten verbindt mensen.” Lokale partners zoals Natuurpunt-afdeling de Wielewaal en vogelwerkgroep Luscinia worden bij de werking van Kraakvers.bio betrokken. Zo haalt ze hakselhout op uit natuurgebied de Jutse Plassen en vogelkijkers volgen het wel en wee op van de akkervogels in de speciale fauna-akker van Kraakvers bio. Zelfs de Steinerschool van Lier is een vaste bezoeker aan de hoeve van Ioana voor de studierichting Duurzaam bouwen.

Stem op Kraakvers.bio

Tijdens de themaweek, die van 4 tot 12 mei zal doorgaan, kunnen deelnemende producenten de titel van Korte Keten Kop verdienen. Daarom kunnen de Lierenaren op Kraakvers.bio stemmen. Volgens de organisatoren van de Week van de Korte Keten zijn er drie redenen waarom er op Ioana moet worden gestemd:

  • Ioana is een vrouw met een missie: via korte keten biolandbouw verbindt ze mensen met elkaar, met de natuur en met de plaats waar ze leven
  • ze smeedt stevige banden en betrekt (op het eerste zicht minder vanzelfsprekende) partners om samen aan dit mooie verhaal te werken
  • ze brengt landbouwers met hun producten tot bij de consumenten in de stad, waar ze recepten, advies en informatie uitwisselen.

In de Week van de Korte Keten kan je bij Kraakvers bio terecht voor een rondleiding. Stem of schrijf je in voor de rondleidingen.

Geef een reactie