Koor van 120 zangers vult Lierse Jezuïetenkerk voor gloednieuwe voorstelling – Tickets nog beschikbaar

Solidariteitskoor ‘Frappant’ brengt dit theaterseizoen de gloednieuwe voorstelling ‘Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen’. Op zaterdag 23 maart passeren de 4 dirigenten, 15 muzikanten en 120 zangers van het koor in de Jezuïetenkerk van Lier voor een intens optreden.


“Frappant brengt een schaamteloos optimistische en feestelijke voorstelling die goesting geeft om te blijven geloven in morgen”, klinkt het bij het koor.

Reis mee de wereld rond

De voorstelling bruist van energie met onder meer een ‘haka’ uit Nieuw-Zeeland en een Portugees volkslied. Het publiek reist van Galicië tot Congo, van het noordelijke Finland tot de zuidelijke Kaapverdische eilanden. De zangers zingen in het Roma, het Jiddisch, het Lets, het Swahili, het Occitaans en zelfs in het Vlaams, van Pete Seeger tot Ramses Shaffy, van Cesária Évora tot Wannes Vandevelde, van een 12e-eeuwse ballade tot hedendaagse muziek. De voorstelling roept uiteenlopende gevoelens op, van weemoed tot vrolijkheid, van ingetogenheid tot feest en nog veel meer.

De regie is in handen van Patrick Maillard.

Al 30 jaar ervaring op Vlaamse podia

Frappant staat al 30 jaar op de Vlaamse podia, straten en pleinen met een internationaal repertoire aan wereldmuziek. Het koor trad eerder op met onder meer Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud en Nathalie Meskens.

Tickets kopen?

Hoe dit allemaal in de Lierse Jezuïetenkerk gaat klinken, ontdekken de toeschouwers op 23 maart om 20 uur in de Jezuïetenkerk. Tickets zijn nog te verkrijgen via het Liers Cultuurcentrum.

Geef een reactie