Aanleg steiger aan Spui start begin volgende week

telex#onslier

De aanleg van de steiger aan het Spui start begin volgende week. De steiger komt er op vraag van de kanovaarders die, mits toestemming, regelmatig een tochtje op de Binnennete maken.


De steiger bestaat uit een hellende constructie, om de boot in het water te kunnen laten schuiven, aangrenzend komt een trap met kleine steiger. De werken voor de aanleg van de steiger gebeuren in eigen beheer en kunnen volgende week van start gaan. De kostprijs van de materialen komt op 2.000 euro incl. BTW.

Om de steiger te kunnen aanleggen, is het nodig om het waterniveau van de Binnennete ongeveer 50 cm te verlagen op maandag 24 en dinsdag 25 september. Het water van de Binnennete, vanaf de sportvelden tot aan het Spui, zal dus merkbaar lager staan dan anders. De werken starten met het plaatsen van de palen, aansluitend wordt de steiger verder ter plaatse opgebouwd.

Begin juni besliste het college om een kleine aanlegsteiger te bouwen aan het Spui, langs de kant van parking Spui aan site Atheneum Lier – campus Louis Zimmer. De stad kreeg hiervoor de toestemming van Agentschap Onroerend Erfgoed vermits deze zone beschermd is als landschap.

Geef een reactie