Bataljon Artillerie krijgt opnieuw levende mascotte van stad Lier

telex#onslier

Op het blazoen van 2A (nu Bataljon Artillerie) waarvan de stad Lier sinds 1962 peterstad is, staat de kop van een geitenbok afgebeeld. De eenheid heeft daarom ook een geitenbok als mascotte die traditiegetrouw de naam ‘Modest‘ draagt. Traditie is dat de peterstad een bok (een levende mascotte) aan het Bataljon schenkt. De laatste bok (Modest X) die een geschenk was van de stad Lier aan het Bataljon in 2001, overleed enkele jaren geleden.

Traditie weer opnemen

De stad wil deze traditie weer opnemen en zal een bok aan het Bataljon schenken. Uit respect voor het welzijn van de bok, een kuddedier, is het voorstel om die niet meer onder te brengen in de kazerne in Brasschaat, maar in de kinderboerderij ’t Struisvogelnest in Lier. Bij de kinderboerderij is een bok beschikbaar waarover het Bataljon Artillerie het peterschap aanvaardt. Bij officiële gelegenheden kan de bok opgehaald worden bij de kinderboerderij om deel te nemen aan de plechtigheden.

Officiële schenking

De officiële schenking van de bok (Modest XI) door de stad aan het Bataljon zal plaatsvinden op vrijdag 7 december, tijdens de Barbaraviering te Brasschaat.

Geef een reactie