Bib de Fé lanceert zwerfbibliotheken tijdens feestweekend

Het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni belooft naar jaarlijkse gewoonte erg druk te worden in de stad. Dan is het tijd voor Lier Feest, Zomer in het Park en Summer Kick Off. Tijdens deze festiviteiten zal bibliotheek de Fé het leesplezier promoten met de lancering van vijf zwerfbibliotheken.

Een zwerfbibliotheek is een boekenkast met  gratis boeken, die je vrij mag meenemen maar ook moet terugbrengen. De kasten bestaan uit weerbestendig steigerhout en ze bieden plaats aan enkele tientallen boeken. Vier van de vijf exemplaren zijn erg compact en makkelijk verplaatsbaar voor andere evenementen. In een zwerfbibliotheek zitten boeken die de bibliotheek aanbeveelt en die na hun bibliotheekcarrière nog een promotie als zwerfboek verdienen. Daarnaast rekent de bib op giften van gebruikers. Via een infofiche in de ruilkastjes wordt aan gebruikers gevraagd om meegenomen boeken na het lezen opnieuw achter te laten in één van de zwerfbibliotheken. Het project werkt op basis van vertrouwen en is gratis en zonder verdere registratie.

Vijf zwerfbibliotheken

Deze bibliotheken komen op vijf plaatsen te staan, namelijk:

  • de wachtzaal van het station
  • de voortuin van BKO Kadee in Koningshooikt
  • de inkom van zwembad de Waterperels (verplaatsbaar naar de ligweide aan het buitenzwembad tijdens de zomervakantie)
  • SAMWD – Bar Muza
  • de speeltuin in het stadspark

#zwerfboekenfeest

Het plaatsen van deze zwerfbibliotheken kadert in een zwerfboekenféest waarin de focus ligt op leesplezier en een tweede leven voor gebruikte boeken. De bib neemt op zondag 23 juni deel als standhouder aan een vintage boekenmarkt tijdens Summer Kick Off, plaatst een tijdelijke ruilkast op Zomer in het Park en lanceert een zwerfboekenactie, geïnspireerd door en in samenwerking met Boekenjagers. Boekenliefhebbers uit heel Vlaanderen worden uitgenodigd om tijdens het weekend van 22 en 23 juni boeken te komen ‘vangen’ of vrij te laten in Lier, met de vintage boekenmarkt, Summer Kick-Off en Zomer in het Park als extra attractiepunten.

Geef een reactie