Heel wat Lierenaars wachten nog steeds op oproepingsbrief

telex#onslier

Hoewel alle oproepingsbrieven voor de verkiezingen midden vorige week op de post gingen (enkele dagen voor de uiterste verzenddatum van 29 september) blijken nog steeds heel wat inwoners van Lier en Koningshooikt hun oproepingsbrief niet ontvangen te hebben. De stad kaartte dit intussen aan bij bpost. Het postbedrijf verzekert dat alle brieven op tijd verdeeld zullen geraken.

Hoe iemand een volmacht geven zonder oproepingsbedrijf

Wie op 14 oktober (de dag van de verkiezingen) in het buitenland zit en iemand een volmacht wil geven om te stemmen (maar nog geen oproepingsbrief ontving), kan vooraleer hij of zij vertrekt een duplicaat van zijn oproepingsbrief plus attest van tijdelijk verblijf in het buitenland aanvragen. Dit doe je bij het stadskantoor in Lier of het gemeentehuis in Koningshooikt . Hiervoor moet je wel de bewijsstukken van je buitenlandse reis (zoals vliegtickets) voorleggen. Deze documenten bezorg je dan op tijd aan de persoon die in jouw plaats je stem zal uitbrengen op 14 oktober.

Wanneer je geen volmacht geeft om te stemmen

Ook wie geen volmacht wil geven en op 14 oktober in het buitenland verblijft, kan de bewijsstukken van tijdelijk verblijf in het buitenland (ook zonder een oproepingsbrief te hebben ontvangen) binnenbrengen bij het stadskantoor van Lier, het gemeentehuis van Koningshooikt of per post versturen naar stad Lier, Paradeplein 2 bus 1.

Geef een reactie