IVAREM gaat de 58 ondergrondse afvalcontainers in Lier vernieuwen

stadsnieuws-#onslier

Intercommunale IVAREM gaat de ondergrondse afvalcontainers (oct’s) binnenkort omschakelen naar een nieuw model. Het nieuwe model heeft een zogenaamde ‘conische vulsluis’ waardoor het gedeponeerde afval makkelijker in de ondergrondse verzamelcontainer valt. Dit moet de kans op blokkeringen verkleinen.


Naast deze aangepaste vulsluis wijzigt ook de manier waarop de gebruikers het volume (20 of 60 liter) kiezen. Na de omschakeling zal het mogelijk zijn ofwel links (20 l) of rechts (60 l) de badge voor de badgelezer te houden. Zo ontstaan er minder vergissingen bij de volumekeuze.

Op vraag van de stad

“Deze omschakeling komt er op vraag van de stad omdat de huidige oct’s niet altijd naar behoren lijken te functioneren. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de oct’s op de juiste manier gebruikt worden. De gebruikers krijgen van IVAREM een infobrief met uitleg over het nieuwe systeem. De kostprijs voor de omschakeling van de ondergrondse afvalcontainers kost de stad 27.878, 20 euro, inclusief BTW. De gebruiker zal hierdoor niet meer moeten betalen”, legt schepen Ivo Andries (Open Vld) uit.

Kliko, de producent van de ondergrondse afvalcontainers, start op dinsdag 16 april met de omschakeling van de 58 ondergrondse afvalcontainers van restafval in Lier. De hele omschakeling zal ongeveer 4 weken in beslag nemen. De omwisseling zelf neemt slecht enkele uren in beslag, de ondergrondse container is hierdoor maar even niet beschikbaar voor de gebruikers. Van zodra de ondergrondse container in de buurt is aangepast, passen de gebruikers de nieuwe werkwijze toe.

Meer informatie?

Alle gebruikers van de ondergrondse afvalcontainers krijgen een informatiebrief met brochure in de bus. Nog vragen? Neem contact op met de gratis infolijn van IVAREM op 0800 90 441 van maandag tot vrijdag van 8 tot 17 uur.

Geef een reactie