Leescafé heropent met nieuw menu en andere openingsuren

stadsnieuws-#onslier

Het Leescafé van de bibliotheek van Lier is terug open. Het stadsbestuur heeft de voorbije maanden verschillende pistes onderzocht voor de heropening. Uiteindelijk werd beslist om de uitbating van het Leescafé toe te vertrouwen aan Werkmmaat vzw. Werkmmaat zal hiervoor samenwerken met drie andere sociale organisaties.

“We kregen regelmatig de vraag naar de ‘echte’ kop koffie met persoonlijke bediening, in plaats van de automaat. “Bovendien wees een tevredenheidsonderzoek in 2018 op een duidelijke vraag naar een uitbreiding van de openingsuren over de middag. Een werking met enkel vrijwilligers bleek de voorbije jaren niet evident en we zochten dus naar een andere oplossing”,  zegt schepen van bibliotheek en cultuur Ivo Andries (Open Vld).

Nieuw Liers project

Werkmmaat is geen onbekende voor de stad Lier. Deze vzw baat reeds het Koffiehuisje in de speeltuin in het stadspark uit. Ze is er ook verantwoordelijk voor de verhuring van de minigolf en de tennisvelden. Daarnaast zorgen medewerkers van Werkmmaat voor het onderhoud van de Vesten, voor ondersteuning van de toeristische dienst en ook voor het Fietspunt naast het station. “In al onze projecten, en dus ook in het Leescafé, willen we mensen de kans geven om werkervaring op te doen en hun competenties verder te ontwikkelen. Op die manier willen we mensen voorbereiden om nadien een duurzame job te vinden,” licht Erwin Lauriks, coördinator van Werkmmaat toe.

Meerdere partners

Ook de Wereldwinkel van Lier, Mondiale Werken Regio Lier en Mivas/Goed Gevoel zetten hun schouders mee onder het Leescafé. “De voorbije weken hebben we heel wat vrijwilligers gevonden om mee te helpen in het Leescafé. Onze medewerkster Souzan Salhab zal alle vrijwilligers coachen en ondersteunen. Als je als vrijwilliger wil mee werken, ben je trouwens nog steeds heel welkom. Laat je naam maar achter bij de mensen achter de toog”, zegt Luc Severins van Mondiale Werken Regio Lier. Zo zal er iedere dag verse soep worden gemaakt.

Openingsuren

Het Leescafé is elke werkdag open van 10 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 15 uur. Als de bibliotheek gesloten is, kan je binnen wandelen via de Deensestraat 6. Naast warme en koude dranken staan er ook enkele kleine gerechten op de kaart.

Geef een reactie