Lierse skaters tekenen mee aan nieuw uitdagend skatepark

Het huidige skatepark aan Jeugdcentrum Moevenement wordt tegen 14 augustus uitgebreid en omgetoverd naar een modern park waar zowel beginnende als ervaren skaters hun uitdaging vinden. De kostprijs voor deze werken bedraagt 100.000 euro, inclusief BTW. 

Het huidige asfaltterrein met de losse skate-elementen ruimt plaats voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen in gegoten beton. De lokale skaters werden nauw betrokken bij de opmaak van het ontwerp van het nieuwe park. In het verleden gaven zij de stad reeds aanbevelingen voor de vernieuwing van bestaande toestellen. Voor het nieuwe skatepark trok de jeugddienst samen met de skaters ‘op tournee’ langs verschillende skateparken. Bij elk park werd aangegeven wat er goed of minder goed was. Nadien volgde een open vergadering waar alle geïnteresseerden hun wensen konden uitspreken.

Extra troef Moevement

“Het oude terrein was volledig versleten en werd stilaan onveilig. Nu krijgt Lier één van de strafste skateparken van de provincie. Een park van skaters voor skaters, dat kan alleen maar een voltreffer worden. Na de Callisthenics en de Sutu-voetbalmuur zetten we met deze investering Jeugdcentrum Moevement weer extra op de kaart als de plek bij uitstek voor Lierse jongeren om zich te amuseren”, legt jeugdschepen Rik Verwaest uit.

Grotere oppervlakte

Samen met de stadsdiensten en uitvoerder Concrete Dreams tekenden enkele jonge skaters mee de plannen uit. Tijdens de overlegmomenten werden twee jonge vaste lokale skaters naar voor geschoven om mee de lastenboeken te beoordelen, de startvergadering te volgen en binnenkort ook de wekelijkse werfvergaderingen te bezoeken. Het park wordt gevoelig uitgebreid van ongeveer 500 m² naar een oppervlakte van 925 m². Het parcours heeft een vlotte en logische flow en bestaat onder andere uit diverse banks, corners, curbs, quarters, een volcano, (double)stairs en een coole wallride tegen het gebouw.

Opening 14 augustus

Ondertussen is de stad al bezig met de voorbereidende werken op de site, de aannemer volgt met de effectieve werken vanaf 3 juni. Op woensdag 14 augustus wordt het nieuwe park feestelijk voorgesteld.

Geef een reactie