Op ontdekkingstocht door de stad met Mit & Felix

Visit Lier heeft een nieuwe leuke activiteit voorgesteld om samen met de kinderen of de kleinkinderen te doen. Tijdens een kinderwandeling met Mit of Felix worden kinderen van 6 tot 12 jaar mee op avontuur door de stad genomen.

Voor de tocht krijgen de kinderen een gevuld rugzakje mee. Babyreus Mit neemt kinderen jonger dan 7 jaar op een speelse manier mee door de stad. Felix, schrijver-in-spe, wijst de 7-plussers de leukste plekjes aan. De kinderen volgen zelf de route die de twee voor hen in het boekje uitstippelden.

Vragen & opdrachten

Tijdens de tocht krijgen ze van Felix of Mit vragen voorgeschoteld. Ze moeten opdrachten uitvoeren en ze ontdekken een heleboel weetjes over de stad. In het rugzakje zitten naast het wandelboekje met de route en een tijdlijn, ook een tekenblokje met kleurpotloden, een zakje met kralen, een potje klei, een sjaaltje en een stickerblad. Dat materiaal hebben ze nodig voor de opdrachten.

Naar de verrassing

Kinderen die na hun ontdekkingstocht nog even langs Visit Lier op de Grote Markt passeren om te tonen wat ze allemaal gemaakt en geschreven hebben, krijgen een echte Lierse stempel in hun boekje en er wacht hen een kleine verrassing. Voor kinderen in een rolstoel is er een alternatief parcours uitgestippeld. De deelnameprijs bedraagt 8 euro, met een UiTPAS aan kansentarief is het 4 euro. Het pakketje is te koop bij Visit Lier in het stadhuis op de Grote Markt.

Geef een reactie