Hulpbehoevenden kunnen vanaf januari deelnemen aan OCMW-project ‘boodschappendienst’

stadsnieuws-#onslier

Het OCMW van Lier start op 1 januari met het proefproject ‘boodschappendienst voor hulpbehoevenden’. Het project zal het huidige aanbod van de boodschappendienst mogelijk vervangen.


Nu al kunnen hulpbehoevende senioren, mensen met een handicap en chronisch zieken een wijkwerker inschakelen om boodschappen voor hen te doen. Maar omdat winkelen ook als een sociale activiteit gezien kan worden, werd bekeken hoe de boodschappendienst eventueel op een andere manier kon worden georganiseerd.

Proefproject: winkeluitstap in groep

Tijdens het proefproject kunnen hulpbehoevenden samen in groep gaan winkelen. Zo verruimen ze hun sociaal netwerk. Op een vaste dag in de week zullen dienstencentra De Kroon, De Rosmolen en Het Schoppeke een ‘winkeluitstap’ in groep organiseren. Deelnemers kunnen een beroep doen op een gratis vervoerdienst tussen de dienstencentra en Colruyt Lier om er hun boodschappen te doen. Nadien worden de deelnemers weer naar huis gebracht.

Collect & co?

Het proefproject loopt van 1 januari tot 30 juni 2019. Er zal worden nagegaan of het nieuwe aanbod later gekoppeld kan worden aan een boodschappendienst ‘Collect & co’ in samenwerking met de lokale handelaars.

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 12 uur in DC De Rosmolen. Gebruikers betalen 3 euro (= 2 ritten op beurtenkaart).

Geef een reactie