Snel op de fiets aan het station dankzij kleurrijke bordjes

Pendelaars die zonder te zoeken hun fiets willen terugvinden aan het Lierse station worden sinds kort geholpen door 21 kleurrijke bordjes. Iedere fietsenstalling aan de linkerzijde van het stationsgebouw kreeg één bordje dat door kunstenares Nanoe werd gemaakt.

Het initiatief om deze borden op te hangen, kwam er na de uitbreiding van de fietsenstallingen twee jaar geleden. “Door dit extra comfort komen er meer mensen met de fiets naar het station. Maar de 21 fietsenstallingen hebben allemaal hetzelfde uitzicht wat het moeilijk maakt om de fiets terug te vinden”, legt Bert Wollants (N-VA) als schepen van openbaar domein uit.

Aarde tot ui

Daarom kregen de 21 stallingen elk een bordje met een afbeelding van de Aarde voor de eerste stalling tot een ui voor de laatste. Tussenin zitten onder andere afbeeldingen van Jommeke, de Queen en een dodo. “Iedere tekening verwijst naar een letter van het alfabet. Zo hebben we eigenlijk onze eigen verdwijnpalen voor de fiets ontworpen”, vult schepen Rik Verwaest (N-VA) aan.

Geef een reactie