Stad onderzoekt mogelijkheden voor meer fietsstraten in het centrum

stadsnieuws-#onslier

 

Met de Kanunnik Davidlaan en de Begijnhofstraat is de inrichting van de eerste Lierse fietsstraten een feit. Maar als het van het stadsbestuur afhangt, is dit slechts een aanzet tot meer. Dit liet mobiliteitsschepen Bert Wollants (N-VA) weten op vraag van raadslid Tom Claes (Groen-Lier&Ko).

Volgens Claes heeft het behoorlijk lang geduurd voor de eerste fietsstraten er waren, maar zijn partij is toch tevreden over deze stap. Uiteraard ziet hij graag meer van deze straten ontstaan waar fietsers voorrang hebben, onder andere in de omgeving Mechelsestraat en Lisperstraat met de aanwezigheid van basisscholen.

Meerdere opties voor fiets- en schoolstraten

Schepen Bert Wollants geeft aan hoe het fietsstratennetwerk concreet in Lier verder wordt uitgerold. “Dit gebeurt binnenkort door het organiseren van een bewonersoverleg over de Blokstraat, Spuilei en Lisperstraat. Dit werd reeds positief geadviseerd door de mobiliteitsraad. Daarnaast onderzoeken we ook een aantal andere straten onder andere op vraag van bewoners, zoals de Berlarij en Spoorweglei. Als stad staan we zeker open voor het concept van de schoolstraat. Dit moet echter goed worden uitgewerkt om een goede kans te maken in de praktijk. Er gebeurt binnenkort op vraag van school Heilige Familie een nieuwe test in de Pastoriestraat die we ook verder zullen evalueren. Voor dit initiatief voeren we gesprekken met het Sint-Gummaruscollege over de Blokstraat en wensen we in te gaan op de vraag van de Heilig-Hartschool om mee na te denken over een schoolstraat in de Schoolstraat van Koningshooikt.

 

Geef een reactie