Allereerste Lierse fietsstraten worden officieel ingehuldigd

stadsnieuws-#onslier

Nu de heraanleg van de Kanunnik Davidlaan en eerder ook die van de Begijnhofstraat een feit is, gaat het Lierse stadsbestuur deze twee straten op zaterdag 16 maart officieel ingehuldigd als de eerste fietsstraten van de stad.


“Met het fietsbeleidsplan kondigden we al aan dat we extra aandacht zouden schenken aan de fietsers in onze stad. Stap voor stap rollen we dat uit. Met de inhuldiging van de allereerste fietsstraten van onze stad, bereiken we op dat vlak een nieuwe mijlpijl”, licht schepen Bert Wollants (N-VA) toe.

Met twee secundaire scholen in de Kanunnik Davidlaan en de directe verbinding van de stadsvesten naar het centrum zijn, wordt er in deze straten veel gefietst. De stad volgt de nieuwe verkeerssituatie in de fietsstraten op, zo zullen er ook tellingen gebeuren en volgt er na enkele maanden een evaluatie. Binnenkort volgen er nog nieuwe fietsstraten.

“Hopelijk snel nog meer fietsstraten voor Lier en Koningshooikt”

De Fietsersbond afdeling Lier is uiteraard tevreden met de eerste Lierse fietsstraten: “We zien daar kansen in om fietsers zichtbaar te maken in het straatbeeld en duidelijke en veilige routes herkenbaar te maken. We hopen dat er spoedig nog andere fietsstraten zullen volgen in Lier en Koningshooikt. Een aantal mogelijkheden werden daarvoor eerder ook al besproken binnen de mobiliteitsraad.”

‘Welkom in onze fietsstraat’

Om de eerste fietsstraten in de Kanunnik Davidlaan en Begijnhofstraat op een positieve manier in de kijker te plaatsen, werd de campagne ‘Welkom in onze fietsstraat’ opgezet. De bewoners kregen posters om voor het raam te hangen en er werden borden gemaakt. Ook de scholen nemen deel aan de actie. Op deze manier worden de weggebruikers in deze beginperiode, als aanvulling op de reguliere verkeersborden, er extra op attent gemaakt dat ze in een fietsstraat rijden.

Fietsersbond Lier organiseert sensibiliseringsactie

Op zaterdag 16 maart houdt Fietsersbond Lier een sensibiliseringsactie in de Begijnhofstraat. Met het plaatsen van een blauwe fiets met een bord zullen zij de eerste Lierse fietsstraten verwelkomen en zo de aandacht vragen van alle weggebruikers. Ze informeren passerende voetgangers en fietsers over de fietsstraat en bieden hen een ‘Born to bike’-fietsplaatje aan.

Geef een reactie