Verkeerslichten aan kruispunt Veemarkt in Lier opnieuw actief na evaluatie

stadsnieuws-#onslier

Op maandag 4 maart worden de verkeerslichten op het kruispunt van de Veemarkt opnieuw in werking gesteld. Deze week werden hiervoor een aantal schilderingen aangepast. De betonblokken die er (aanvullend) bij wijze van proefopstelling geplaatst werden, blijven staan.


Na evaluatie en onderzoek van de huidige proefopstelling op het kruispunt zonder verkeerslichten bleek vooral de oversteekbaarheid van het kruispunt voor voetgangers en fietsers een knelpunt. Na advies van de mobiliteitsraad worden de lichten daarom opnieuw ingeschakeld.

De proefopstelling kwam er in functie van gevraagde aanpassingen aan het voorontwerp voor de heraanleg van de Veemarkt. Het nieuwe ontwerp voor de heraanleg van de Veemarkt is naar verwachting klaar eind augustus 2019. In deze plannen worden op het kruispunt verkeerslichten op aanvraag (met drukknop) voor fietsers en voetgangers voorzien.

Afhankelijk van het afleveren van de nodige vergunningen, zouden de werken voor de heraanleg van de Veemarkt najaar 2020 van start kunnen gaan. Van zodra deze timing duidelijker wordt, volgt meer informatie over deze plannen.

Geef een reactie