Immo Point nieuwe speler in Lierse vastgoedsector

Met de opening van het kantoor Immo Point Hannes heeft Lier er een nieuwe speler bij in de vastgoedsector. Immo Point telt ondertussen achttien vastgoedkantoren in de provincie Antwerpen en dan mocht de Pallieterstad uiteraard niet achterblijven.

Immo Point Hannes aan de Mechelsesteenweg 204a is een volledig nieuwe vestiging die in handen is van een nieuwe franchisenemer. “De voorbije periode bezochten wij 65 zelfstandige makelaars met maximum twee kantoren en acht medewerkers in de provincie die niet onder de vlag van Immo Point zitten. Hieruit zijn toch enkele frappante cijfers naar voor gekomen. Bij zestig procent van die makelaars daalt de omzet, bij twintig procent blijft die status quo en slechts bij twintig procent groeit de omzet. We kunnen concluderen dat het aantal vastgoedtransacties niet echt stijgt en dat het aantal makelaars niet daalt. Het stukje van de taart wordt dus kleiner, waardoor klassieke makelaars veel terrein verliezen”, vertelt Caroline Breugelmans, zaakvoerder van Immo Point Network.

Alle vastgoedaspecten beheersen

“Wij investeren als Immo Point dan ook heel sterk in een krachtig netwerk van kantoren die alle vastgoedaspecten beheersen. Naast schatting, onderhandeling en ondertekening horen daar dus ook materialenkennis, styling en juridische kennis bij. Vanuit het principe ‘coach de coach’ steken wij veel tijd en energie in goede opleiding en ondersteuning van de kantoorhouders en hun medewerkers. Elke zes weken komen wij samen om voor elkaar een klankbord te zijn, ideeën uit te wisselen en bepaalde onderwerpen te bespreken zoals de mobiscore en de nieuwe EPC-regelgeving”, legt Breugelmans de werking uit.

Geef een reactie