Abarth Works Museum


75 jaar Abarth, 75 jaar Guy Moerenhout

ABARTH WORKS MUSEUM


Nieuwbouw & verjaardag


In de Industriestraat wordt hard gebouw aan het nieuwe Abarth Works Museum van zaakvoeder Guy Moerenhout. Over een jaar wil hij de deuren openen, maar eerst viert hij een dubbele verjaardag.


Niet allen Guy wordt 75 jaar, ook het automerk Abarth bestaat 75 jaar. Dankzij Guy Moerenhout heeft het Italiaanse merk een sterke band met de Lier. Om dit te vieren zal het Abarth Works Museum op verschillende evenementen aanwezig zijn. 

Hello world
Hello world
Hello world

Museum bezoeken


Tot deze zomer kunnen bezoekers de volledige

collectie van het Abarth Works Museum bewonderen

op de pop-up locatie in Lier. Het museum is geopend 

van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uuur en van

14 tot 18 uur, zaterdag doorlopend van 10 tot 16 uur.

Tickets aan de kassa of via info@abarth-gmr.be kosten 

10€ per persoon, de kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang.

Meetings & rally's


Naar Antwerpen en Italië


Met 15 wagens zal het Abarth Works Museum aansluiten van 16 tot 20 mei bij de Abarth Meeting in Frankrijk. 

Op 15 juni is het Lierse bedrijf aanwezig op de tiende editie van Classic Wings en Wheels op de luchtmachtbasis van het Nederlandse Gilze-Rijen. 

Het Abarth Works Museum zal vier wagens tentoonstellen en deelnemen aan de clubdemo met drie andere wagens.


Als bewaarders van auto-erfgoed deelt Guy Moerenhout en zijn team de rijke geschiedenis en de passie achter het merk Abarth met liefhebbers van over de hele wereld.

Daarom zal het rally team van het museum, ‘Abarth Squadra Storica' deelnemen aan rally’s. In de agenda staan het Antwerp Classic Car event op 4 mei, de Heiderally op 2 juni, GP Bordino in Italië op 7, 8 en 9 juni en alle wedstrijden van het Belgisch VHRS kampioenschap. De geschiedenis van 


75 jaar Abarth

Op 31 maart 1949 werd Abarth & C. opgericht door Carlo Abarth, in samenwerking met zijn vriend Guido Scagliarini. Meteen in hetzelfde jaar richtte het bedrijf een raceteam op:  'Squadra Carlo Abarth'. Het won talrijke en belangrijke races met de Cisitalia-Abarth 204A Motto Spider.

Vanaf 1950 ontwierp en produceerde Abarth uitlaten en kits voor verschillende automerken zoals Fiat, Alfa Romeo, Ferrari en Maserati.

Later bouwde hij motoren en wagens in samenwerking met onder andere Zagato en Bertone. De Fiat 500 Abarth kwam uit in 1958 en brak het ene wereldrecord na het andere op het circuit van Monza. Het werd één van de belangrijkste modellen. Vanaf dan stond  Abarth synoniem voor kracht en succes. De samenwerkingen met Fiat en het Franse Simca werden versterkt met nieuwe modellen en meer zeges.


Op 21 juli 1971 werd Abarth overgenomen door Fiat. De naam verdween in de jaren '90 nagenoeg tot in 2007 Abarth & C S.p.A. door Fiat heropgericht werd.  Abarth kreeg een fabriek in Turijn voor de productie van sportievere versies van de Fiat Grande Punto en de Fiat 500, respectievelijk de Abarth Grande Punto en de Abarth 500. Met de rallyversies keerde Abarth terug in de kampioenschappen.